theapostolicfaith.gr

Switch to desktop

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 13:43
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προωθώντας την επιστημονική φαντασία !!!! Κύριο

Το "National Geographic" παρουσιάζεται ως ένας εκλαϊκευμένος επιστημονικός φορέας, και εκλαϊκευμένο περιοδικό μεν είναι, αλλά επιστημονικό δεν είναι. Αυτό το έχουν τονίσει πολλοί επιστήμονες πολλές φορές αλλά και οι μη ειδικοί γνωρίζουν ότι την δεκαετία του '50-'60 το "National Geographic" είχε τελεσίδικα αποφανθεί ότι ο Άρης είναι χρωματιστός γιατί είχε απέραντα πράσινα λιβάδια !!!


Πιό πρόσφατα, τον Μάϊο του 2006, παρουσίασε το Γνωστικό ψευδο-ευαγγέλιο του Ιούδα, έργο του 150 μ.Χ., με δηλώσεις του τύπου ότι είναι η "αποκάλυψη" που θα ανατρέψει τον ιστορικό Χριστιανισμό! 'Οπως αποδείχθηκε επρόκειτο για ένα ψευδο-γεγονός των Μ.Μ.Ε.: "Προκλητικό" χαρακτήρισε το περιοδικό "Times" τον τίτλο "ευαγγέλιο".


'Ηταν απλά μια αυθαιρεσία της National Geographic Society

μαζί με το Ελβετικό ίδρυμα "Μαικήνας" με σκοπό την εμπορευματοποίηση ενός τριτευούσης σημασίας θρυμματισμένου παπύρου που αγοράσθηκε 3.000.000 δολ. Τα 30 αργύρια έπρεπε να αυξηθούν σε 30.000.000 δολ. ... Ο πολύς κόσμος ποτέ δεν έμαθε ότι στό Nag-Hammadi της Αιγύπτου, κοντά στο αρχαίο Χηνοβόσκιο, βρέθηκαν 53 σε πολύ καλύτερη κατάσταση Γνωστικά ψευδο-ευαγγέλια, αλλά δεν ανέτρεψαν τον ιστορικό Χριστιανισμό ...


Τώρα το National Geographic προωθεί την επιστημονική φαντασία, ένα κρανίο δήθεν 4.000.000 ετών !.. Γιατί είναι επιστημονική φαντασία; Πρίν λίγο καιρό η Sylvia Gonzalez, μία γεωαρχαιολόγος απ' το πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ μαζί με συνεργάτες δήλωσε ότι ανακάλυψαν στο Cerro Toluquilla, σε ένα ηφαίστιο του κεντρικού Μεξικό ίχνη 269 ποδών ανθρώπου και μεγάλων ζώων όπως υπολόγισε ηλικίας 40.000 ετών!
Ίχνη γιγαντιαίων πιθήκων βρέθηκαν δίπλα σε ανθρώπους ανάφεραν τα ΜΜΕ και το N.G. ... Αυτό δημιούργησε σθεναρή αντίδραση άλλων επιστημόνων για τους οποίους οι πρώτοι άνθρωποι έφθασαν στην Αμερική μέσω του Βερίγκειου πορθμού -πού τότε ηταν βατός- μόλις 11.000 χρόνια πρίν. Στην διαμάχη μπήκαν και άλλοι επιστήμονες όπως ο Paul Renne του παν/μίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, ο οποίος έκανε δικές τους μετρήσεις στην ηφαιστιακή στάχτη βασισμένες στην λεγόμενη παλαιο-μαγνητική ανάλυση. Η τεχνική αυτή αποτυπώνει το μαγνητικό πεδίο της γης κατά τους προηγούμενους γεωλογικούς αιώνες σε συνδυασμό με μια τεχνική ραδιο-ενεργείας γνωστή ως argon-argon και έβγαλε το συμπέρασμα ότι η στάχτη ήταν σχεδόν 1.300.000 ετών.


'Ομως άνθρωποι τότε δεν υπήρχαν στη γη, αφού και οι ίδιοι ερευνητές ακολουθώντας την πιο σύγχρονη άποψη δήλωσαν ότι οι άνθρωποι εμφανίσθηκαν δήθεν στην Αφρική πριν 200.000 χρόνια. (Είναι ουσιαστικά πίθηκοι.) Μήπως οι άνθρωποι εμφανίσθηκαν πολύ παλιότερα στην Αμερική; Ο ίδιος ο Dr. Renne το απέρριψε ως παντελώς απίθανο.


Τι συνέβει λοιπόν; Το 40.000 π.Χ. δεν υπήρχαν άνθρωποι στην Αμερική και το 1.300.000 π.Χ. δεν υπήρχαν άνθρωποι στη γη! Ο Renne δήλωσε ότι τα ίχνη είναι πρόσφατα και δεν είναι ανθρώπινα αλλά ψευδο-εντυπώσεις πού έγιναν από μηχανές και ζώα. Και συμπλήρωσε 'ας μη ξεχνάμε ότι εκεί δεν είναι ερημιά αλλά περνούν συνεχώς οχήματα κι αγελάδες' ... Η ομάδα Gonzalez επιφυλάχθηκε να απαντήσει.. .' Ισως ανακατεύθηκε η στάχτη με άλλα υλικά' είπαν ...


Χριστιανισμός και Επιστήμη


Είναι πλάνη να νομίζει κανείς, ότι όσο μεγαλώνει η γνώση του ανθρώπου για τον υπαρκτό κόσμο, τόσο πρέπει να μειώνεται η πίστη και η αφοσίωση του ανθρώπου προς το Θεό. Και η πλάνη αυτή σήμερα είναι πολύ διαδεδομένη. 'Ομως, αυτή η πλάνη διαλύεται αν ρίξουμε μια ματιά στους ίδιους τους ερευνητές της λογικής και του ορατού κόσμου. Ο Σωκράτης (470-399 π.Χ.), ο άνθρωπος που δαπάνησε όλη του την ζωή για να αναδείξει την λογική, ο κατ΄ εξοχήν λογικός και διανοητικός, όπως μας διαβεβαιώνει και ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, αυτός πίστευε στο Θεό και προσευχόταν. 'Οταν τελείωσε τον διαλογό του με τον Φαίδρο κοντά στον Ιλλισό, και ενώ επρόκειτο να επιστρέψουν στην Αθήνα, είπε στον Φαίδρο: "Μα δεν πρέπει να προσευχηθούμε ...προτού φύγωμεν;'


Ενας απ'τους πατέρες της ιατρικής, ο Γαληνός(129-200) βαπτίσθηκε Χριστιανός.
Γεννήθηκε στην Πέργαμο, στην οποία περί το 150, ανέλαβε γιατρός στην σχολή των μονομάχων. Απέκτησε σπάνια χειρουργική γνώση και δεξιότητα. Το 162 πήγε στη Ρώμη όπου διακρίθηκε με τις ικανοτητές του και τις ιατρικές δημόσιες διαλέξεις του σε θέματα ανατομίας και φυσιολογίας. Αυτές συχνά παρακολουθούσαν επίσημοι, δηλαδή μέλη της Συγκλήτου και ύπατοι. Λόγω του φθόνου των ομοτέχνων του και των συκοφαντιών εγκατέλειψε την Ρώμη αλλά είχε προλάβει και γράψει τα βιβλία "Αι ανατομικαί εγχειρήσεις" και το πρώτο βιβλίο "Περί χρείας μορίων". Επέστρεψε στην Πέργαμο κι επιδόθηκε στη σύνθεση φαρμάκων. Σε μικρό διάστημα ο νέος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος, τον μετακάλεσε στην Ρώμη. Εγκαταστάθηκε στην Ακηλυϊα, όπου διατέλεσε γιατρός του διαδόχου Λούκιου Βέρου, και του μετέπειτα αυτοκράτορα Κόμμοδου. Συνέχισε την συγγραφή βιβλίων που υπολογίζονται να φθάνουν τα 500. Τα περισσότερα κάηκαν στη πυρκαγιά του ναού της Ειρήνης στη Ρώμη, και διασώθηκαν περίπου 150, όχι όμως όλα γνήσια. Ορισμένα διασώθηκαν σε λατινικές, αραβικές κι εβραϊκές μετα-φράσεις. Κυριότερα συγγράμματα του εκτός των δύο προ-αναφερθέντων είναι: "Περί μήτρας ανατομική", "Περί του εβρύου ανατομής", "Περί φλεβών και αρτηριών ανατομής","Περί νεύρων ανατομής", "Περί χροίας αναπνοής", κ.λ.π. Ο Γαληνός θεωρείται δικαιώς ως ο ιδρυτής της ανατομικής επιστήμης ξεπερνώντας κατά πολύ τον δάσκαλο του Νουμισιανό. Στο έργο του "Περί της του εμβρύου ανατομής", γράφει: "οι γεγυμνασμένοι, παιδία των εκτεθειμένων νεκρά πολλάκις ανατέμνοντες, επείσθησαν ωσαύτως έχειν την κατασκευήν 'άνθρωπον πιθήκω", δηλαδή, "οι εξασκημένοι -στην ανατομή- ανατέμνοντες νεκρά έμβρυα -από αποβολές- πείσθησαν ότι η κατασκευή τους μοιάζει με την των πιθήκων." Έτσι είναι θεμελιωτής της Συγκριτικής Ανατομίας που αποδεικνύει το ενιαίο της Δημιουργίας.


Ο Γαληνός στα συγγράμματα του επίσης περιγράφει επίσης θαυμάσια την αναπνοή, την κυκλοφορία, την πέψη, τους νεφρούς, την απέκκριση των ούρων και έτσι δίκαια θεωρείται και ο ιδρυτής της Πειραματικής Φυσιολογίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γαληνός περιέγραψε την κυκλοφορία του αίματος 15 αιώνες πριν τον Χάρβεη (Harvey). Στο βιβλίο του, "Ει κατά φύσιν εν αρτηρίαις αίμα περιέχεται"(τ. VΙ), υποστηρίζει ότι οι αρτηρίες περιέχουν αίμα και όχι αέρα, ή αέρα με αίμα όπως οι σύγχρονοι του επίστευαν. Περιλαμβάνει εκ τους αέρος ουχί "την ουσίαν", αλλά "την οικείαν και φίλην ποιότητα". Μάλιστα κάνει και διάκριση μεταξύ φλεβικού και αρτηριακού πνεύματος. Στο βιβλίο VII:566, γράφει "καθαρού αίματος ουδέποτε εν τη φλεβί περιεχομένου". Επίσης ομιλεί για το διοξείδιο του άνθρακος, πού το αποκαλεί, "προϊόν συγκαύσεως" και περιγράφει τον εγκέφαλο βοός, ομιλεί για 5 χιτώνες τους οφθαλμού, μελέτησε και το νευρικό σύστημα. Έκανε ακρόαση του ασθενούς, μετρούσε σφύξεις, αξιοποιούσε τα στοιχεία από τα ούρα και δήλωσε: "Η θεραπεία επέρχεται ως τα πολλά δι'αυτής της φύσεως ής ο ιατρός διατελεί υπηρέτης" (XVII:35) . Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ο Γαληνός έγινε γιατρός του αυτοκράτορα:
Με σεβασμό γράφει για τον πατέρα της ιατρικής, "ορθή δε οδώ προς την αλήθειαν πρώτος απάντων εχρήσατο Ιπποκρά-της" [την ορθή οδό προς την -ιατρική-αλήθεια πρώτος απ' όλους διείδε ο Ιπποκράτης] Και ο ίδιος εξερεύνησε την ιατρική αλήθεια δηλώνοντας ότι ο γιατρός οφείλει, "μη πα-ραβιάζεσθαι την φύσιν ακαίρως, αλλ' υπηρετείν ευκαίρως", δηλαδή να μη ενεργεί ανευ ενδείξεων γιατί αυτό προβαίνει σε βλάβη του ασθενή.


Όμως, ο Γαληνός σε καιρούς χαλεπούς δεν απέκρυψε την πίστη του στον Χριστό: "Δεί δε ημας τους Χριστιανούς επί τα καθ' ημάς μέγιστα και μυστηριώδη χωρείν. Τούτους γαρ εγώ πιστεύω και ομολογώ μή μόνον τα σωματικά πάθη φυγαδεύεσθαι, αλλά και τα ψυχικά τελείως αφανίζεσθαι." (ΧΙΧ,679) [Πρέπει δε εμείς οι Χριστιανοί να προχωρούμε προς τα μέγιστα και μυστηριώδη. Διότι οι ασθενείς πιστεύω δεν πρέπει μόνο να ελευθε-ρώνονται από τα σωματικά παθήματα, αλλά και τα ψυχικά τελείως να εξαφανίζονται.]

Η Χριστιανική θεώρηση της θεραπείας σώματος, ψυχής και πνεύματος, αναβίωσε τον 20ο αιώνα ως 'ολιστική' θεωρία.
Ας μη ξεχνούμε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα του Γαληνού υπήρχαν ως τον 19ο αι. και ότι οι Κοσμάς και Δαμιανός (+284), ήταν επίσης Χριστιανοί ιατροί, αδέλφια καταγόμενα απο την Ρώμη. Εξάσκησαν την ιατρική όχι για πλουτισμό (εξ ου ονομάσθηκαν ανάργυροι) αλλά χάριν των φτωχών και αυτή συνοδεύθηκε με πλήθος θαυματουργικές θεραπείες από τις προσευχές τους. Τους δολοφόνησαν από φθόνο οι άλλοι γιατροί...


Η θεοποίηση της επιστήμης ως μέσον για απάντηση σε όλα τα προβλήματα και ερωτηματικά του σύγχρονου ανθρώπου, αποτελεί αυταπάτη. Η επιστήμη κατανόησε ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο περίπλοκος από ότι νόμιζε κάποτε. Ακόμη και ο ταπεινός βελονι-σμός που κάποτε χλευαζόταν και η ομοιοπαθητική σήμερα αντιμετωπίζονται με σεβασμό από την κλασική ιατρική.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 13:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συγκλονιστικές Εποχές Η Δικτατορία των Μ.Μ.Ε. »

© H Αποστολική Πίστη - Σχεδιασμός: Velissarios.info

Πάνω Desktop version